CUINA I NUTRICIO


SALSA DE CALÇOTS
Si vols gaudir d'uns bons calçots mai et pots oblidar de preparar una bona salsa per sucar-los.
I com aquest divendres tenim organitzada una " gran calçotada" al jardí del Taller,vam posar fil a l'agulla i vam anar a demanar la recepta de la salsa a l'avia.

INGREDIENTS:

-100 grs d'ametlles torrades i pelades
- 30grs d'avellanes torrades i pelades
- 4 o 5 tomaques madurs i escalivats
- un cap d'alls escalivats i un altre cru
- aprox.. 80grs d'oli de oliva arbequina
- una mica de vinagre.
- una branqueta de menta
- 3 o 4 galetes María
- 2 pulpes de ñores pelades
- sal


ELAVORACIÓ:

En un bol posarem tots aquests ingredients i amb la batedora els batrem fins que veiem que la salsa queda fina i bé lligada


Aqui estem pelant les ametlles i avellanes

Als tomàques escalivats els llevem les pells

També hem de treure les pells als alls escalivats



Les ñores

Oli d'oliva i vinagre de poma

Unes fulles de menta

Galetes María

I per fi amb la batedora batrem tots els ingredients fins que quedi una salsa fina






FEM MATO

Una recepta que de veritat ens agrada elaborar
encara que sigui una o dues vegades a l'any, és el MATO.
Ens surt molt  i ens agrada fer-ho, i sobretot quan mès gaudim ès al menjar-lo com postres amb mel o sucre.
Això ho fem tots els companys a l'hora de dinar al menjador del Taller.

Els ingredients són:
- Litre i mig de llet pasteuritzada.
- El suc d'una llimona (80grs.)
- Una cullerada d'arrel
- Un pessic de sal (opcional).

 

Un cop es troba cuallada la llet,la filtrem abocant-la a un colador que previament li hem posat a sobre una gran gasa molt neta.


Agafem la gasa per les quatre puntes i fem un farsell, pressionem amb la mà
perquè s'acabi de filtrar el sèrum de la llet.



Aboquem el formatge sobre un plat o safata........i ja el tenim¡¡¡¡









PASTISSETS DE HALLOWEEN
                               



 I va arribar el dia de la castanyada.Vam pensar que seria una bona idea fer pastissets decorats amb motius de Halloween.I dit i fet, els vam elaborar al Taller de Cuina amb; farina,mantega, sucre, xocolata, i moltes " xuxes".....va ser un èxit.¡¡
Uns postres dolços,dolços....per acompanyar les castanyes i els moniatos.